Юные шахматисты из Ольшан приняли участие в международном фестивале "Мукачевское лето - 2012"!

19 липня 2012 -
article115.jpg

Літній період – це гаряча пора для шахістів! У цей період в України проводиться багато шахових фестивалів.Звичайно, їхати з дітьми у незнайоме місце – це ризиковано, тому не дивно, що зі своїми вихованцями я вибрав міжнародний шаховий фестиваль "Мукачівське літо-2012", де я вже приймав участь два рази у 2010 та 2011 роках. Але це не єдина причина... Шахові заходи у місті Мукачеве – це завжди найвищій рівень організації (ігровий майданчик, розміщення, призовий фонд і т.п.). І головний залог успіху при цьому – відомий український шаховий меценат Йозеф Реш та дружня команда однодумців, яка представляє Мукачівський шаховий клуб "32х64".За програмою фестивалю пройшло чотири масові турніри з класичним контролем (два – для дорослих, і ще два – для школярів), із контролем часу – дев'яносто хвилин на всю партію кожному учасникові з додаванням тридцяти секунд на кожен хід, починаючи з першого. Також відбулися два турніри із блискавичної гри, або шахового бліцу. У фестивалі було представлено двадцять адміністративних одиниць України, а також шість міжнародних федерацій, окрім України (Франція, Словаччина, Чехія, Росія, Білорусь і Вірменія). Якісний склад – три міжнародні гросмейстери, а також понад тридцяти майстрів різного рівня (національні, міжнародні, ФІДЕ). Всього взяли участь у фестивалі 244 спортсмени. Кількість основних призів за всіма чотирма турнірами із класичних шахів складала значну цифру – 41 приз, загальним розміром біля 50 тис. грн. Крім того, традиційно в кожному з турнірів були відмічені грошовими призами переможці по різних номінаціях – за віком, рейтингом, статтю. Окрім шахів, за програмою фестивалю були передбачені конкурс дитячих малюнків на асфальті та конкурс "Міс Мукачівське літо-2012". Я думаю, ця статистика уразить багатьох!

У складі нашої делегації були двоє юних вихованців шахового відділення ДЮСШ "Колос" Дергачівського району із Солоницівки, що мають другий розряд з шахів – Василь Доманський та Анна Гаврюшенко, та ще троє шахістів із Вільшан, що мають третій розряд з шахів – Олександр Охременко, Антон Кезля та Владислав Перепуст. Ну і разом з ними – тренер, автор цих строк. Поїздка стала можливою завдяки батькам, за що їм – велика подяка (особливо – Зої Охременко, яка дуже допомогла у поїздці із організацією харчування дітей)! На жаль, зважаючи на загальну скрутну фінансову ситуацію, відділ у справах сім'ї, молоді та спорту Дергачівської РДА, який завжди на високому рівні підтримує шахи, у цей раз нічим допомогти не зміг...

Юні шахісти Солоницівки прийняли участь у турнірі старших школярів (1996 року народження та молодші), ну а Вільшанці – у турнірі молодших школярів (2000 року народження та молодші). Звичайно, нашим юним шахістам було непросто конкурувати із більш досвідченими суперниками (всі юні шахісти, що представляли Дергачівський район на фестивалі, займаються шахами менше року!). При цьому можна відмітити самого молодшого – Сашка Охременко із Вільшан, який до останнього туру претендував на призи. Якби він виграв у останньому турі, то посів би третє місце у своєму турнірі. Але навіть після поразки – дванадцяте місце із 58 учасників, непоганий результат для дебютанта змагань такого рівня... Краще всіх пощастило зіграти тренерові – третє призове місце в турнірі "В" із 80 учасників. Незважаючи на показаний спортивний результат, всі наші юні спортсмени отримали головне – досвід виступу на шахових змаганнях високого рівня! Ну і на десерт у нас була запланована екскурсія у старовинний Мукачівський замок "Паланок", де ми побачили багато цікавого із історії Закарпаття, зробили багато фотографій і т.п.

 

Тож, будемо із нетерпінням чекати наступного червня та традиційного шахового фестивалю у місті Мукачеве. Своїм вихованцям бажаю одночасно як гарно відпочити, так і наполегливо працювати над шахами під час літніх канікул!

 фото:

\

Павло Алаєв, тренер відділення "Шахи" ДЮСШ "Колос" Дергачівського району

Рейтинг: 0 Голосов: 0 858 переглядів
Коментарі (0)

Коментарі відсутні. Ваш буде першим!

← Назад

Яндекс.Метрика