Харківські волонтери повернулися з чотириденної поїздки зоною АТО

Автор: AC
Опубліковано: 3108 днів назад (25 вересня 2015)
Рубрика: Без рубрики
0
Голосів: 0


Харківські «Вільні Люди» більш ніж чотири доби розвозили гуманітарну допомогу по передовим позиціям українських військових. Першою зупинкою у дорозі було розташування бійців батальйону «Світязь», далі волонтери попрямували за Стиницю Луганську, звідти під Горлівку, Майорськ, Дзержинськ, Новгородське, де завітали у гості до 17 та 34 батальйону 57 бригади. Кінцевою зупинкою поїздки були околиці Донецька - Піски, тут харківян чекали бійці 39 батальйону 55 бригади, для яких спеціально пригнали мотоцикл та 1 штурмова рота ДУКу.

Всього ж волонтери привезли цілий автомобіль різних подарунків. Зокрема, тепловізорний приціл, 35-ть комплектів форми, 55-ть пар берців, два намети, 10-ть рацій, 100 кг. ковбаси та 150 кг. сиру, мастило для техніки, медикаменти, спецподушки, консервацію, каву, свічки, сигарети, свіжі овочі та смаколики з Португалії від Фонду "Янголи Милосердя".

"Кожного разу ми веземо цілий автомобіль допомоги, спеціальних замовлень, і щоразу я розумію, що цього не вистачає, потрібно ще. Зараз знову настає холодна пора року, і хлопцям потрібна тепла форма, одяг, взуття та термобілизна. Також багато хто потребує транспорту та оптики", - розповідає волонтер Олена Любинецька.

Ситуація на передовій стала набагато спокійнішою, та навчені гірким досвідом попередніх місяців "перемир'я" волонтери вважають, що краще бути готовим до різних варіантів подій.

"Звичайно ми сподіваємось, що ця тиша у зоні АТО протримається якнайдовше, але проросійські бойовики вже не раз доводили, що довіряти їм нівякому разі не можна. Тому ми не будемо зменшувати кількість поїздок, і якщо бойові дії поновляться, знатимемо, що зробили усе можливе, щоб допомогти нашим хлопцям", - говорить співкоординатор волонтерської мережі "Вільні Люди" Сергій Кузан.
Нагадаємо, що волонтертерська мережа "Вільні Люди" створена у травні 2014 року, з початком військової агресії на Донбасі. За це час волонтери мережі здійснили більше сотні поїздок на самі крайні позиції українских військових.
Коментарі (0)

Коментарі відсутні. Ваш буде першим!

← Назад

Яндекс.Метрика