Корисні властивості граната

Опубліковано: 3741 день назад (18 січня 2014)
Рубрика: Без рубрики
Редагувалося: 3 разів — останній 18 січня 2014
0
Голосів: 0
Серед рослин, що вирощуються на підвіконні с й такі, що крім декоративного вигляду, мають приємний смак та лікувальні властивості. Серед них і кімнатний лимон і мандарин та інші. До рослин, що одночасно красиві, смачні та корисні належить і кімнатний гранат. Лікувальні властивості цієї рослинки можуть придатися при різноманітних болях, запаленнях, є чудовим засобом від ожиріння. Рослинка не потребує складного догляду, невибаглива і дуже красива.

Дерево з кісточки.

Догляд за кімнатним гранатом дуже простий. Рослинка любить яскраве світло, лише варто захистити від прямих сонячних променів. Також бажано, щоб світловий день був якомога довшим, тому варто застосовувати штучне освітлення у вечорі.
Рекомендована температура складає 20-25 градусів, восени температуру поступово знижують. Взимку гранат перебуває у стані спокою, температура в цей час, оптимально 10-12 градусів, але припустимо і до 17, більше - не варто, бо рослинка витягнеться і втратить декоративні властивості. В цей час гранат треба обприскувати.
Потребує кімнатний гранат поливу м’якою водою, про те,верхній шар ґрунту має підсихати. Коли з’являються плоди , поливати варто двічі на добу, вологість повітря при цьому істотного значення не має.

Лікувальні властивості.

Так чим же корисна ця дивовижна рослинка, яку так легко виростити на підвіконні? Ще в давнину гранат був відомий як ліки від ста хвороб. Його застосовували при недокрів’ї, коліті, ентероколіті.
Сушені перетинки з плодів додані в чай - знижують тиск, заспокоюють нервову систему. Відвар з них можна застосовувати при ураженнях печінки, нирок, суглобів, гінекологічних проблемах, як глистогінний засіб.
Порошок виготовлений зі шкірки плодів гранату може застосовуватись для лікування опіків, подряпин, невеликих ран.
Сік, же, корисний для всіх.
Користь від гранату проявляється і при серйозних захворюваннях, гранат покращує самопочуття онкохворих, допомагає запобігти ускладнень.
Та має гранат і протипоказання, при гастритах та виразках не варто вживати сік та зерна гранату, бо це може викликати подразнення. Проте, якщо вживати їх будучи здоровим, можна надійно убезпечити себе від виникнення цих хвороб.

Використання гранату.

Та застосовувати гранат можна не лише для лікування, а й для приготування багатьох смачних страв. З плодів граната готують сік, вино, пунші, їх можна додавати до салатів.
В східній кухні гранат використовують для приготування соусів до м’яса, з нього готують гранадин- (цукор з незвичайним смаком), застосовують для приготування халви та солодощів. В Індії зерна Граната використовують для приготування маринадів та прянощів, якими приправляють овочі.
В їжу використовують все - сік, м’якоть, квіти, навіть шкірку та зернята. Хоча самі зернята корисних речовин не містять.
Ну і насамкінець, ще трохи про корисні і лікувальні властивості граната.
Студентам, насичений вітаміном В1 сік покращить роботу мозку, покращить пам’ять, допоможе зняти стрес.
Спортсменам високий вміст вітаміну В6 допоможе захистити м’язи, ефективно зніме біль, напруження, посприяє засвоєнню магнію, що впливає на рельєф м’язів.
Працівникам офісів гранат постачає вітамін РР що відповідає за зір. Крім того, він знижує кількість нікотинової кислоти, пом’якшує її дію на організм, активно борися з холестерином.
Тим, хто палить, гранат допоможе відновити запаси вітаміну С, захистить організм від атак вірусів.
Корисний гранат і для тих, хто займається вокалом, він допоможе зробити голос сильним та оксамитовим.
В домашній аптечці гранат може використовуватись як ліки від багатьох поширених хвороб.
При ангіні слід полоскати горло чотири-п’ять разів на день. Запалення швидко пройде, завдяки лимонній, аскорбіновій та іншим кислотам, що містить гранат.
При хворобах вуха та носа допоможуть компреси з зернятами гранату, що змішуються з медом і наносяться тричі на день.
При вугровій хворобі можна робити маску, що містить гранатовий сік, сіль та звичайну мильну піну. Чайна ложка солі змішується з двома чайними ложками гранатового соку та густою мильною піною і наноситися на уражену шкіру на кілька хвилин. Після чого змивається водою.
Біль у шлунку можна зняти, застосовуючи шкірку, прокип’ятивши її у подрібненому вигляді. В охолоджений відвар додаються цукор, трохи горілки або вина, приймають чотири рази на день по чайній ложці.
Недокрів’я можна лікувати, просто з’їдаючи щодня цілий гранат, що ефективно підвищує гемоглобін.
Подрібнена шкірка плодів граната, також може застосовуватись для лікування запалення кишківника. Відвар слід пит. Щодня, двічі на день.
Отже, гранат є не лише профілактичним засобом для здорових, а й чудовими ліками для хворих. А також, може використовуватись для приготування соків та різноманітних смачних страв. Крім того, він просто прикрашає підвіконня, особливо під час цвітіння.

Комнатный гранат
Коментарі (0)

Коментарі відсутні. Ваш буде першим!

← Назад

Яндекс.Метрика