Блоги
Стрічка записів Всі блоги
СуголоссяОлена Слатіна

Олена Слатіна

[/b]
Про автора

Народилася 20 вересня у 1952 року в Вільшанах Дергачівського району Харківської обл. Почала друкуватися з восьмого класу в районній газеті «Вісті Дергачивщини». Була редактором шкільної газети. Після закінчення школи поступила до Харківсь¬кого училища Культури. В 1974 році приймала участь в конкурсі «Турнір поетів». Нагороджена «Почетным дипломом» та цінним подарунком. З 1977 року переїхала в м. Чугуїв Харковській обл. Друкувалась в газеті «Красная звезда», «Вісті Дергачившини», відвідує студію «Суголосся». Керівник студії «Пегас» при Вільшанський бібліо¬теці для дорослих. Лауреат литературного кон¬курса «Від слова до слова» 2011 року. Учасник конкурсу в 2012 році. Приймає участь в зустрі- , чах поетів Харківщини «Дзеркальне сузір^я» За¬раз працює над сбіркою віршів «Під знаком Діви». На вірші поетеси Олени Слатіной написані пісні - «Батькове крило», «Мамина любов», «Горять вогні у обелісків», «Остров счастья» та інші
.
Про все по трохуУВБ-76 - Російська енігма.
Ефір- безмежний як всесвіт, і невичерпний як океан. І так само ж, як в далечені космосу чи морських глибинах є в ньому багато загадкового, незрозумілого, нез’ясованого. ENIGMA-2000, так називається європейська радіоаматорська асоціація, що займається дослідженням незрозумілих сигналів в ефірі. Однією з наймістичніших, найзагадковіших станцій ефіру є на, на думку членів ENIGMA-2000 російська радіостанція що працює на частоті 4625кГц, або «дзижчала» (the buzzer), як її прозвали. Ось уже понад 30 років цей сигнал неперервно в ефірі.
Интертелеком CDMA 3G интернетСаморобна антена для 3g модема
Хоча останні півроку Intertelecom радує нас стабільною якісттю послуг, та достатньою швидкістю, все ж, можливо ця інформація стане комусь в пригоді.
Отже- яка антена потрібна для 3G модема? Поперше, не буває "3G", взагалі, це лише покоління і різні оператори надають послуги в різних діапазонах. Intertelecom та PeopleNET працюють в діапазоні 800МГц, точніше 821-894 МГц, отже антена розрахована на цих оераторів не підійде для операторів MTS Connect, Utel (Kyivstar).
Серед можливих варіантів доцільно спинитися на антені типу "хвильовий канал", або, за міжнародною класифікацією Уда-Ягі ( так вона називаєтся за прізвищами японських інженерів, що вперше її спроектували). По переваг цієї антени належить вузька діаграма направленості, високий коефіцієнт підсилення, низька парусність.Недоліки- досить вузька полоса пропускання та, мабуть найсуттєвіший недолік-високі вимоги до точності виготовлення. Помилишся на міліметр-і директор стане рефлектором- антена не працює, помилишся з розміром активного вібратора- і резонанс на іншій, ніж потрібно, частоті.

1-кабель,2-рефлектор,3-директори,4-активний вібратор
Малюнок з Великої Радянської Енциклопедії.


Від кількості директорів (паисвних вібраторів попереду активного) залежить гострота діаграми спрямування, коефіцієнт підсилення та ширина полоси пропускання антени. Чим їх більше тим антена більш гостронаправлена, вузькополосна і з більшим коефіцієнтом підсилення, але водночас і вимоги до точності виготовлення зростають. Доцільно спинитись на 5-ти директорному варіанті, що дасть достатнє підсилення але точність виготовлення цілком доступна в домашніх умовах.
Розрахунок антени досить складний, див Маркса Ройтхаммеля. Але ми живемо в 21 сторіччі і для цієї мети розроблено купу програм, які можна знайти на радіоаматорських сайтах, ось одна з них Yagi Calculator



Розрахуємо антену на частоту 881 МГц, тобто на середину прийомної смуги. На середину діапазону взагалі(859 МГц), орієнтуватись не варто, бо тоді максимум підсилення буде в неробочій частині діапазону, а в смагах як прийому так і передачі буде спад.
Отже для 5-ти директорної Ягі на вибрану частоту маємо такі розміри




Бум (траверсу) антени найкраще зробити з алюмінієвого квадратного профілю 10х10мм ( продаєтся в будівельних супермаркетах). В принципі, можна використовувати і інші матеріали, але цей варіант найкращий- легкий і відносно не дорогий. Відступивши від краю довільну відстань сверлимо отвір діаметром 5 мм (якшо пасивні вібратори будуть з прутка іншого діаметра, то відповідно іншим діаметром) і далі у відповідності до розмірів на кресленні сверлимо такі ж отвори для інших вібраторів, для активного вібратора сверлимо отвір у відповідності до діаметра трубки з якої робитимимо цей вібратор.
Для виготовлення активного діаметра найкраще взяти мідну трубку діаметром 6 мм.

Активний вібратор



Виготовивши бум і активний вібратор нарізаємо з прутка пасивні вібратори у відповідності до креслення, вставляємо в отвори, уважно центруємо та перевіряємо перпендикулярність та фіксуємо гвинтиками М3(попередньо,звісно, просверливши та нарізавши різьбу)

Приступаємо до пайки кабеля та узгоджуючої петлі.


Відрізаємо шматок кабеля RG58 довжиною 132 мм, знімаємо з обох кінців по 10мм зовнішньої ізоляції, обережно, намагаючись не пошкодити оплітку, потім видаляємо внутрішню ізоляцію скручуємо оплітку і фольгу і старанно пропаюємо, як показано на кресленні. Центральні жили припаюємо центральні жили до розриву активного вібратора, там де розмір 15мм.
Увага, кабель слід брати RG58, або інший з хвильвим опором 50 ом, телевізійний кабель, хоч і схожий на нього зовні, не підійде, оскільки має хвильовий опір 75 ом!!!!

І ще одна відмінність від телевізійних антен полягає в тому, що антена для модема працює з вертикальною поляризацією тобто і полотно антени розміщуєтся вертикально, а не горизонтально.
Блог користувача BAGGINSЯ. В. Гребнев "Таинственная река Угрим"
Из материалов XVII Слобожанских чтений.

Ссылка на скачивание статьи:

http://rghost.ru/45906090
Блог користувача BAGGINSДоработка колонок GEMIX TF-10
Не так давно фирма Gemix предоставила дешевые модели активных акустических систем TF-5. По качеству звучания к моменту своего выхода они превосходили многие более дорогие модели. Gemix TF-5, как бы странно это ни звучало, прекрасно согласуются со встроенными аудиомодулями Realtek и являются прекрасным выходом из положения в том случае, когда нужно получить относительно приличный звук с ноутбука. Неудивительно, что порядочно уставший от плохого качества звука народ раскупает Gemix TF-5 как горячие пирожки.

Но эта заметка не совсем о TF-5. Одновременно с TF-5 появились TF-10, более мощные, с фазоинверторами, регуляторами тембра и выходом на сабвуфер. Цена та же, что и у TF-5.

После знакомства с TF-5 мне было очень интересно, неужели и TF-10 - тоже подобный "шедевр за три копейки", только с большими возможностями...

Ввиду низкой стоимости, я не раздумывая приобрел TF-10. Увы, звучание оказалось плохим, ничем не напоминающим младшую модель.

Прочитав ряд заметок по доработке колонок, я понял, что в большинстве компьютерных колонок звук "зарезан" в результате использования в качестве разделительного фильтра неполярного электролитического конденсатора. Его долго искать не придется - он припаивается прямо к ВЧ динамику.

Выход один - заменить его на пленочный. Но не все так просто: я сразу понял, что придется подбирать емкость, при которой будет наилучшее звучание.

Неполярный электролит имел маркировку "2,2 мкФ".При установке пленочного конденсатора с такой емкостью уровень высоких частот стал слишком высоким, то есть стало очевидно, что нужно подобрать другую емкость. Путем подбора оказалось, что самый оптимальный вариант - 1 мкФ.

После замены конденсатора у колонок появился красивый певучий звук, лучше чем у TF-5.

Но электрическая схема оставляет желать лучшего. Поэтому проявляются определенные недостатки. В связи с этим напишу несколько советов относительно использования доработанных АС.

Если слушать тихо, то регуляторы НЧ и ВЧ можно, и даже желательно, поставить на максимум. Если громкость прибавить, то НЧ надо убрать ориентировочно до "двойки", иначе будут гулкие искажения. Низкие частоты при этом все равно останутся. Высокие тоже надо убрать, но совсем немного, до "семерки".

Итог: доработанные путем замены электролитического конденсатора в разделительном фильтре на пленочный емкостью 1 мкФ Gemix TF-10 приобретают сочное приятное звучание с хорошей проработкой средних частот. Поскольку качество проработки средних - самое главное, нашу цель можно считать достигнутой.
Остаются некоторые неудобства, обусловленные недостатками качества встроенного усилителя (см. выше). Но они преодолимы.

Слушать такие колонки приятно, звучание не утомляет и нареканий не вызывает. Хотя сравнения, скажем, с лучшими образцами конца советской эпохи типа S-30B, конечно же, Gemix TF-10 не выдерживают.

Вообще, после замены конденсатора этим колонкам можно поставить твердую хорошую четверку. В то время как в изначальном виде они работают на двойку без плюса.

Таким образом рекомендую тем, кто не боится паяльника и хочет нормальный красивый звук за смешную цену.
Про все по трохуЯк виявити ворожого шпигуна? Інстукція КГБ
В мережі з'явились скани цікавого документа. Це інструкція КДБ для виявлення ворожої агентури. Експерти схиляются до думки що документ автентичний. Скоріше за все, це конспект лекції.
Отже, які основні озаки шпійона? Отже, якщо людина майже не вживає алкоголю, ввічливий, працьовитий, галантний до жіноцтва, розбирається (на відміну від радянських громадян) у державному устрої СРСР, цікавиться фотографією і радіосправою,то, на думку доблесних чекістів- він агент капіталістичних держав. shock laugh
повний текст тут-http://www.vilshany.info/users/files/download81.html

Секреты автозвукаКлиппинг (аудио)
Для начала обратимся к википедии
Википедия:
У этого термина существуют и другие значения, см. Клиппинг. Клиппинг на экране осциллографа. Вместо чистой гармонической волны наблюдается обрезка синусоиды сверху и снизу — верхушки плоские вместо закруглённых. Клиппинг (англ. clipping — обрезание, срезывание, стрижка) — форма искажения звука, выражающаяся в ограничении амплитуды сигнала при превышении выходным напряжением усилителя лимита напряжения питания. На осциллографе выражается как обрезание верхушек синусоидного сигнала. Субъективно выражается в возрастании громкости звука, появлении «шипения» и «треска».

Это если научным словом, а вообще это своего рода перегрузка которая может быть как в усилителе, так и в головном устройстве. Простой пример, система в машине в которой есть 4 динамика (как правило 2 в передних дверях и 2 в задних) все это от головного устройства на прямую, допустим пионер, там если не ошибаюсь крутилка на 62 деления,

Секреты автозвукаОсновные компоненты аудиосистемы
Головное устройство
Это та штуковина, в которую вы запихиваете диск, кассету, флэшку.… А если серьезно, то головное устройство является центром вашей аудиосистемы. Эти устройства подразделяются на:
Кассетные деки – эти аппараты почти вымерли, как мамонты
CD ресиверы – это самые распространенные типы головных устройств. Их основная цель считывать цифровые данные и преобразовывать в аналоговую форму для дальнейшего усиления.
MD ресиверы – это проигрыватели мини дисков MD. Они не получили широкого распространения.
DVD ресиверы – это проигрыватели воспроизводят как музыку, так и видео.

← Назад

Яндекс.Метрика